Vegánsky strúhaný tvarohový koláč

Strúhaný tvarohový koláč

Strúhaný tvarohový koláč netreba v našich končinách veľmi predstavovať. Tento tradičný zákusok si teraz môžeme konečne vychutnať vo verzii bez živočíšnych výrobkov. Okrem tofu sa v tomto recepte pohráme aj so svätým grálom vegánskej alchýmie – s aquafabou.

Potrebujeme

  • 350g hladkej múky extra špeciál
  • 150g práškového cukru
  • 1 prášok do pečiva
  • 4 pl holandského kakaa
  • 4 balenia bieleho tofu (cca 750g)
  • 2 balenia vanilkového cukru
  • 200g práškového cukru
  • 2 pl citrónovej šťavy
  • 150 ml vody z konzervy cíceru (aquafaba)
  • 250g rastlinného margarínu

Postup prípravy

  1. Vo väčšej miske zmiešame múku, 150g cukru, prášok do pečiva, kakao a dobre spolu premiešame. Pridáme rozdrobený margarín a ručne miesime až kým nám nevznikne hladké a formovateľné cesto.
  2. Cesto odložíme do mrazničky a rozohrejeme rúru na 180°C.
  3. V druhej miske nastrúhame najemno tofu. K tofu primiešame cukor, vanilkový cukor a jeden a pol polievkovej lyžice citrónovej šťavy a dobre spolu premiešame.
  4. V tretej miske si zmiešame vodu z cícerovej konzervy so zbytkom citrónovej šťavy a šľaháme metličkou až do vzniknutia stabilnej peny (pirbližne 10 minút). Šľahať môžeme ručne, alebo mixérom so metličkovým nadstavcom. Vyšľahanú penu jemne vmiešame do zmesi z tofu.
  5. Na pekáči rozprestrieme papier na pečenie a nahrubo naň nastrúhame polovicu kakaového cesta. Na tú následne jemne rozotrieme plnku z tofu. Na vrch nastrúhame nahrubo druhú polovicu kakaového cesta.
  6. Vložíme do rúry rozohriatej na 180°C a pečieme približne 40 minút.

Ak sa Vám recept páčil, zvážte prosim podporu našich aktivít.

Zhrnutie receptu
recipe image
Názov receptu
Vegánsky strúhaný tvarohový koláč
Autor/ka
Zverejnené dňa
Hodnotenie
3.51star1star1star1stargray Based on 6 Review(s)

Komentáre

komentáre

Z odberu noviniek sa môžte kedykoľvek odhlásiť.
Zavrieť