Vegánske hody Žilina

FBcoverpage za sep

Vegánske hody Žilina 2019

Vegánske hody Žilina 2019 sú tu! 3. ročník Žilinských Vegánskych hodov opäť zavíta na Stanicu Žilina-Záriečie už 28.septembra 2019.

Vegánske hody Žilina 2019 opäť prinášajú to najlepšie z udržateľnej a ohľaduplnej kuchyne! Môžte sa tešiť na reštaurácie, obchody a výrobcov ponúkajúcich tie najlepšie jedlá čisto rastlinného pôvodu, ale aj kozmetiku a drogériu netestovanú na zvieratách. Nebude chýbať celodenný program, infostánky neziskových organizácií, ale ani možnosť vyskúšať si virtuálnu realitu, či si zakúpiť benefičné tričká.

Vstup na podujatie je tradične voľný, odporúčame však prísť hladní/é!

Program

11:00 – 12:00   Lukáš Hollý – Red Thai Curry s basmati ryžou (Kuchárska show)

12:30 – 13:30   Martin Smrek – Efektívny aktivizmus za práva zvierat. (Prednáška)

14:00 – 15:00   Bc. Radek Látal, DiS. – Ako (pre)žiť na vegánskej strave. (prednáška)

15:30 – 16:00   Martin Smrek – Ide o chlp: Zakážme kožušinové chovy na Slovensku! (Prednáška)

16:30 – 17:30   Radoslav Žeriava – Sójové kocky s hubami a ryžou.(Kuchárska show)

Lukáš je spolu-organizátor Vegánskych nedieľ v Žiline, ktoré na Stanici fungujú už od roku 2012, zároveň je šéf kuchyne a spolumajiteľ prvého žilinského vegánskeho bistra VegGo. Vo voľnom čase sa rád venuje turistike a bicyklovaniu. Na Vegánskych hodoch v Žiline Vám ukáže ako si pripraviť exotické Red Thai Curry s basmati ryžou. Určite sa máte na čo tešiť. :)

Lukáš Hollý – Red Thai Curry s basmati ryžou

Lukáš je spolu-organizátor Vegánskych nedieľ v Žiline, ktoré na Stanici fungujú už od roku 2012, zároveň je šéf kuchyne a spolumajiteľ prvého žilinského vegánskeho bistra VegGo. Vo voľnom čase sa rád venuje turistike a bicyklovaniu. Na Vegánskych hodoch v Žiline Vám ukáže ako si pripraviť exotické Red Thai Curry s basmati ryžou. Určite sa máte na čo tešiť. 🙂 Martin sa venuje rozvoju práv zvierat a udržateľného stravovania už viac než desať rokov. Stál za vznikom Vegánskych hodov a v súčasnosti vedie združenie pre rozvoj ľudskosti a udržateľnosti – Humánny pokrok. Počas svojho štúdia sa venoval možnostiam zmeny postavenia znevýhodnených skupín v spoločnosti a svoje poznatky sa pokúša prenášať aj do svojej súčasnej práce. Vo svojej prednáške sa bude zameriavať na efektívny aktivizmus za práva zvierat. Rozprávať bude o tom, ako môžeme čo najefektívnejšie pomáhať zvieratám, aké chyby pri tom často robíme a ako sa im vyhnúť, čo sa môžeme naučiť od iných úspešných sociálnych hnutí, ale aj o tom, čo môžeme ako jednotlivci začať robiť hneď teraz.

Martin Smrek – Efektívny aktivizmus za práva zvierat.

Martin sa venuje rozvoju práv zvierat a udržateľného stravovania už viac než desať rokov. Stál za vznikom Vegánskych hodov a v súčasnosti vedie združenie pre rozvoj ľudskosti a udržateľnosti – Humánny pokrok. Počas svojho štúdia sa venoval možnostiam zmeny postavenia znevýhodnených skupín v spoločnosti a svoje poznatky sa pokúša prenášať aj do svojej súčasnej práce. Vo svojej prednáške sa bude zameriavať na efektívny aktivizmus za práva zvierat. Rozprávať bude o tom, ako môžeme čo najefektívnejšie pomáhať zvieratám, aké chyby pri tom často robíme a ako sa im vyhnúť, čo sa môžeme naučiť od iných úspešných sociálnych hnutí, ale aj o tom, čo môžeme ako jednotlivci začať robiť hneď teraz. Radek Látal, Vegánsky výživový poradca, dlhoročný vegán, aktivista a blogger. Výživa a jej vplyv na zdravie človeka sú jeho vášňou a koníčkom. Vegánom je od roku 2013, venuje sa osvete o zdravotných prínosoch vegánskej stravy a o tom, ako sa správne vegánsky stravovať. Vyštudoval odbor Výživa ľudí na Slovenskej poľnohospodárskej univerzite a je držiteľom zahraničného certifikátu Plant-based nutrition. Príde porozprávať na tému: “Ako (pre)žiť na vegánskej strave“. Aké sú zdravotné riziká vegánstva? Čo nám môže chýbať? Musia vegáni naozaj dopĺňať vitamín B12? A ako je to s bielkovinami? Je potrebné kombinovať strukoviny a obilniny? A čo Déčko? Na tieto otázky a ďalšie iné vám rád odpovie Radek Látal už 8.septembra.

Bc. Radek Látal, DiS. – Ako (pre)žiť na vegánskej strave.

Radek Látal, Vegánsky výživový poradca, dlhoročný vegán, aktivista a blogger. Výživa a jej vplyv na zdravie človeka sú jeho vášňou a koníčkom. Vegánom je od roku 2013, venuje sa osvete o zdravotných prínosoch vegánskej stravy a o tom, ako sa správne vegánsky stravovať. Vyštudoval odbor Výživa ľudí na Slovenskej poľnohospodárskej univerzite a je držiteľom zahraničného certifikátu Plant-based nutrition. Príde porozprávať na tému: “Ako (pre)žiť na vegánskej strave“. Aké sú zdravotné riziká vegánstva? Čo nám môže chýbať? Musia vegáni naozaj dopĺňať vitamín B12? A ako je to s bielkovinami? Je potrebné kombinovať strukoviny a obilniny? A čo Déčko? Na tieto otázky a ďalšie iné vám rád odpovie Radek Látal už 8.septembra. Žilinčana Rada môžete poznať z predošlých ročníkov Vegánskych hodov zo sekcie Kuchárskych talentov. Medzi jeho hlavné záľuby patrí varenie všetkého vegánskeho. Vegánsky sa stravuje tri roky a bez mäsa žije už viac ako päť rokov. Na Vegánskych hodoch v Žiline Vám ukáže ako si pripraviť jeho obľúbené Sójové kocky s hubami a ryžou. Máte sa na čo tešiť! ?

Radoslav Žeriava – Sójové kocky s hubami a ryžou

Žilinčana Rada môžete poznať z predošlých ročníkov Vegánskych hodov zo sekcie Kuchárskych talentov. Medzi jeho hlavné záľuby patrí varenie všetkého vegánskeho. Vegánsky sa stravuje tri roky a bez mäsa žije už viac ako päť rokov. Na Vegánskych hodoch v Žiline Vám ukáže ako si pripraviť jeho obľúbené Sójové kocky s hubami a ryžou. Máte sa na čo tešiť! ?

Predajcovia

Tradične so sebou privezieme obrovskú nálož kvalitnej vegánskej kozmetiky. Všetko vyberáme starostlivo tak, aby sme pre vás našli skutočne prírodné a kvalitné produkty. Všetko krásne voňavé a bylinkové, od domácich aj zahraničných výrobcov. A máme aj viaceré novinky. Tak sa určite zastavte, tešíme sa na vás.

Bioparfemka

Tradične so sebou privezieme obrovskú nálož kvalitnej vegánskej kozmetiky. Všetko vyberáme starostlivo tak, aby sme pre vás našli skutočne prírodné a kvalitné produkty. Všetko krásne voňavé a bylinkové, od domácich aj zahraničných výrobcov. A máme aj viaceré novinky. Tak sa určite zastavte, tešíme sa na vás. Bodka Donut Point. Prvý slovenský DONUT TRAILER! Sme v tom len dvaja. Lucia a Tomáš. Manželský pár, ktorý cestuje po svete, objavuje nové príchute a snaží sa ich pretvoriť pre všetkých, ktorí milujú vegánske donuty na Slovensku. Jemné ako obláčik. #kruhchuti

BODKA donut point

Bodka Donut Point. Prvý slovenský DONUT TRAILER! Sme v tom len dvaja. Lucia a Tomáš. Manželský pár, ktorý cestuje po svete, objavuje nové príchute a snaží sa ich pretvoriť pre všetkých, ktorí milujú vegánske donuty na Slovensku. Jemné ako obláčik. #kruhchuti Výroba a predaj zdravej výživy vyrobenej z bio konope.

GaiaHemp

Výroba a predaj zdravej výživy vyrobenej z bio konope. Kakaw Co si vyberáme, dovážame, distribuujeme a predávame výnimočné kolumbijské kakao „fino de aroma“ plné čarovného kakaového masla a antioxidantov. Základnými princípmi našej činnosti sú adekvátne pracovné podmienky pestovateľov a súčasne zabezpečenie vysokej kvality produktov pre našich gurmánskych zákazníkov. Nám záleží na tom ako? kde? čo? a kým?

Kakaw Co+

Kakaw Co+ si vyberáme, dovážame, distribuujeme a predávame výnimočné kolumbijské kakao „fino de aroma“ plné čarovného kakaového masla a antioxidantov. Základnými princípmi našej činnosti sú adekvátne pracovné podmienky pestovateľov a súčasne zabezpečenie vysokej kvality produktov pre našich gurmánskych zákazníkov. Nám záleží na tom ako? kde? čo? a kým? Raňajky, obed alebo večera? Pho je celodenná, každodenná, celoročná a celoživotná srdcová zaležitosť.

Nhabe vietnamese bistro

Raňajky, obed alebo večera? Pho je celodenná, každodenná, celoročná a celoživotná srdcová zaležitosť. Nepremeškajte poslednú šancu vychutnať si legendárne Br-i-ndzové halušky tejto sezóny, okrem toho aj fantastické brurgre a ďalšie dobroty! Tešíme sa na Vás za celý náš tím @Plantáz Bistro na Vegánskych hodoch v Žiline! ❤

Plantáž – festival food

Nepremeškajte poslednú šancu vychutnať si legendárne Br-i-ndzové halušky tejto sezóny, okrem toho aj fantastické brurgre a ďalšie dobroty! Tešíme sa na Vás za celý náš tím @Plantáz Bistro na Vegánskych hodoch v Žiline! ❤ Osviežte sa so 100% ovocnými šťavami a ľadovými čajmi PIJO BIO. Prinášame kvalitu so značkou bio a vegan a pestrú paletu príchutí. Ak milujete sirupy, tie sú rovnako ako všetky naše produkty bez pridaného cukru, aróm, farbív a konzervantov.

PIJO BIO

Osviežte sa so 100% ovocnými šťavami a ľadovými čajmi PIJO BIO. Prinášame kvalitu so značkou bio a vegan a pestrú paletu príchutí. Ak milujete sirupy, tie sú rovnako ako všetky naše produkty bez pridaného cukru, aróm, farbív a konzervantov. Volám sa Jakub a varenie ma baví. Moja práca je aj mojím koníčkom. Môj sen stále pokračuje, zdokonalovať sa vo vegánskej strave, a mať nekonečnú fantáziu a kreativitu v príprave jedál. :)

Vegan Food On Wheels

Volám sa Jakub a varenie ma baví. Moja práca je aj mojím koníčkom. Môj sen stále pokračuje, zdokonalovať sa vo vegánskej strave, a mať nekonečnú fantáziu a kreativitu v príprave jedál. 🙂 Milí Vegeťáci, pripravili sme chutné, vegánske a bezlepkové menu. Srdečne Vás pozývame, prajeme dobrú chuť a pohodový deň :)

Vegetariánska reštaurácia Martin

Milí Vegeťáci, pripravili sme chutné, vegánske a bezlepkové menu. Srdečne Vás pozývame, prajeme dobrú chuť a pohodový deň 🙂 Prevádzka Vegetarián Levoča má 1 kuchyňu a 3 výdajné miesta. Dve v Spiškej Novej Vsi a jedno v Levoči. Na Vegánskych hodoch v Žiline sa môžete tešiť na naše skvelé kysnuté koláče, pizze a tiež na indicke samozy. :)

Reštaurácia Vegetárian Levoča

Prevádzka Vegetarián Levoča má 1 kuchyňu a 3 výdajné miesta. Dve v Spiškej Novej Vsi a jedno v Levoči. Na Vegánskych hodoch v Žiline sa môžete tešiť na naše skvelé kysnuté koláče, pizze a tiež na indicke samozy. 🙂

Neziskové organizácie

Humánny pokrok je združením pre rozvoj ľudskosti a udržateľnosti. Sme hlasom zvierat a presadzujeme udržateľné riešenia, ktoré dokážu nasýtiť planétu. Pridajte sa k nám a pomôžte nám prinášať Humánny pokrok.

Humánny pokrok o.z.

Humánny pokrok je združením pre rozvoj ľudskosti a udržateľnosti. Sme hlasom zvierat a presadzujeme udržateľné riešenia, ktoré dokážu nasýtiť planétu. Pridajte sa k nám a pomôžte nám prinášať Humánny pokrok. Jem pre Zem buduje udržateľnú budúcnosť a pracuje na rozvoji rastlinného stravovania na Slovensku. Približuje ľuďom najnovšie výdobytky rastlinného potravinárstva, pomáha rozvíjať rastlinné podnikanie na Slovensku a presadzuje udržateľné riešenia v stravovaní, ktoré dokážu nasýtiť rastúcu svetovú populáciu. Pretože to čo máme na tanieri dnes, rozhoduje o tom, čo tu po nás ostane zajtra.

Jem Pre Zem

Jem pre Zem buduje udržateľnú budúcnosť a pracuje na rozvoji rastlinného stravovania na Slovensku. Približuje ľuďom najnovšie výdobytky rastlinného potravinárstva, pomáha rozvíjať rastlinné podnikanie na Slovensku a presadzuje udržateľné riešenia v stravovaní, ktoré dokážu nasýtiť rastúcu svetovú populáciu. Pretože to čo máme na tanieri dnes, rozhoduje o tom, čo tu po nás ostane zajtra.

Partneri podujatia

Untitled design Dizajn bez názvu merchyou Dizajn bez názvu vegmart_sk_RGB

Miesto a čas

Stanica_Zilina_Zariecie

Vegánske hody Žilina 2019

28. september 2019 od 10:00 do 19:00

Stanica Žilina – Záriečie

Závodská cesta 3/2844

010 01 Žilina

UDALOSŤ NA FACEBOOKU Snímka obrazovky 2019-07-25 o 12.34.30