Polievka z bielej fazule s cesnakom a petržlenom

Polievka z bielej fazule

Talianska kuchyňa ponúka množstvo naozaj jednoduchých a lahodných jedál. Medzi ne rozhodne patrí polievka z bielej fazule cannellini, ktorej chuť znamenite podtrhuje cesnak opražený v olivovom oleji a čerstvá petržlenová vňať.

Tento rýchly a minimalistický recept pochádza z kuchárskej knihy svetoznámej talianskej kuchárky menom Marcella Hazan, ktorá je už od 70. rokov jedným z najväčších klenotov talianskej gastronómie.

Na 6 porcií polievky z bielej fazule potrebujeme:

  • 125 ml extra panenského olivového oleja
  • 4x 400 ml konzervy bielej fazule cannellini
  • Soľ
  • Čerstvo namleté čierne korenie
  • 250 ml zeleninového vývaru
  • 4 strúčiky najemno nakrájaného cesnaku
  • 2 pl nadrobno nakrájanej petržlenovej vňate
  • Chlieb

Postup prípravy

  1. V panvici rozpálime olej a nadrobno nakrájaný cesnak v ňom opražíme do zlata.
  2. Pridáme fazuľu z konzervy, štipku soli a čierneho korenia a na jemnom plameni dusíme 5-6 minút.
  3. Z hrnca odoberieme zhruba jednu naberačku (120 ml) fazule a ponorným mixérom ju rozmixujeme na jemno. Následne ju vrátime do hrnca a podlejeme vývarom a dusíme 5-6 minút.
  4. Dosolíme, dokoreníme, primiešame petržlenovú vňať a odstavíme z plameňa.
    Podávame v miskách, kde na dno vložíme do chrumkava opečený chlieb, ktorý prelejeme polievkou.
[grwebform url=”https://app.getresponse.com/view_webform_v2.js?u=h9tTG&webforms_id=16174001″ css=”on” center=”off” center_margin=”200″/]
Zhrnutie receptu
recipe image
Názov receptu
Polievka z bielej fazule
Autor/ka
Zverejnené dňa
Celkový potrebný čas

Komentáre

komentáre

Z odberu noviniek sa môžte kedykoľvek odhlásiť.
Zavrieť