Rozohnené penne al arrabbiata

Penne al arrabbiata

Penne al arrabbiata je tradičné rímske jedlo spájajúce ostré chute cesnaku a chilli papričiek do famóznej “rozohnenej” omáčky.

Penne al Arrabbiata je skvelým príkladom toho, že talianska kuchyňa nemá strach experimentovať s ostrosťou chilli papričiek a aromatickosťou cesnaku. Obe tieto vyberané chute sa skĺbili v tomto slávnom rímskom jedle, ktoré je zároveň veľmi rýchle a jednoduché na prípravu. Skladá sa totiž len zo štyroch základných prísad, ktoré pri správnej príprave dokážu omáčke dodať neskutočne plnú chuť. Kľúčom k úspechu tu je opraženie cesnaku a ostrých papričiek v kvalitnom olivovom oleji, ktorých chuť sa potom prenesie do celého pokrmu. Práve ich ohnivá chuť dala tejto omáčke jej meno arrabbiata, čo v taliančine znamená “rozohnené” alebo “nazlostené”.

Na dve porcie penne al arrabbiata potrebujeme:

  • 6 pl extra panenského olivového oleja
  • sušené chilli papričky podľa chuti
  • 3 strúčiky cesnaku
  • za hrsť čerstvej bazalky
  • soľ
  • 400 g paradajok v konzerve
  • 2 porcie penne rigate

Postup prípravy

  1. Na rozpálenom oleji krátko opražíme nadrobno pokrájaný cesnak, až kým sa nerozvonia. Následne pridáme podrvené chilli papričky a krátko tiež opražíme.
  2. Pridáme konzervu paradajok, dobre premiešame a zhruba 10 minút pomaly tiahneme na najmenšom plameni.
  3. Medzičasom si pripravíme penne rigate.
  4. Penne zlejeme a pridáme do hrnca s omáčkou a dobre premiešame, až kým nebude dobre obalené v omáčke.
  5. Podávame na tanieri, ozdobené natrhanými lístkami čerstvej bazalky a štedro pokvapkané olivovým olejom.
Zhrnutie receptu
recipe image
Názov receptu
Penne al arrabbiata
Autor/ka
Zverejnené dňa
Celkový potrebný čas
Hodnotenie
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)

Komentáre

komentáre