Hubová bruschetta

Hubová bruschetta

Hubová bruschetta je talianskou klasikou, ktorej príprava vám zaberie len pár minút, a ktorá vám hneď rozjasní deň.

V zásade sa jedná o honosnú hrianku, s lahodnou kombináciou húb a byliniek. Dôležitou zložkou je harmónia skaramelizovanej cibuľky a húb s kyslosťou balzamikového octu. Toto rýchle a jednoduché jedlo je výbornou voľbou k raňajkám alebo ako teplé a ľahké predjedlo. Zároveň ponúka rôzne možnosti kombinácie húb a môžete využiť napríklad aj kombinácie s lesnými hubami.

Na 4 porcie budeme potrebovať:

  • 250g čerstvých húb, ideálne šampiňóny a shitake
  • 2 jarné cibuľky
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 pl extra panenského olivového oleja
  • 1 pl balsamikového octu
  • čerstvo namleté čierne korenie
  • 2 stonky čerstvého/1 čl sušeného tymiánu
  • 1 pl čerstvého / 1 čl sušeného petržlenu vňate
  • soľ
  • chlieb

Postup prípravy:

  1. Na panvici rozpálime olivový olej a restujeme nadrobno nakrájanú cibuľku, až kým nezačne karamelizovať.
  2. Pridáme nadrobno pokrájaný cesnak a krátko restujeme, kým sa nerozvonia. Následne pridáme lístky tymiánu (stronky nie) a na plátky nakrájané huby. V tomto bode huby nesolíme, inak by pustili šťavu a miesto restovania by sme prešli k nežiadúcemu duseniu. Huby teda restujeme, až kým nestratia vodu a nezískajú zlatohnedú farbu.
  3. V tomto bode pridáme balsamikový ocot a dobre premiešame. Na záver dosolíme podľa potreby a štedro dochutíme čiernym korením.

Podávame ihneď po dokončení, na hrianke potretej cesnakom, a ozdobíme nakrájanou petržlenovou vňaťou.

Dobrú chuť!

Ak sa Vám recept páčil, zvážte prosim podporu našich aktivít.

Zhrnutie receptu
recipe image
Názov receptu
Hubová bruchetta
Autor/ka
Zverejnené dňa
Hodnotenie
51star1star1star1star1star Based on 2 Review(s)

Komentáre

komentáre

Z odberu noviniek sa môžte kedykoľvek odhlásiť.
Zavrieť