Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /data/5/8/5867d9a0-bd7d-4d69-a5f5-69a676dd326e/veganskehody.sk/web/wp-content/plugins/elementor-pro/modules/dynamic-tags/tags/post-featured-image.php on line 39
Hubová bruschetta - talianska klasika, ktorá vám rozjasní deň.

Hubová bruschetta

Hubová bruschetta je talianskou klasikou, ktorej príprava vám zaberie len pár minút, a ktorá vám hneď rozjasní deň.

V zásade sa jedná o honosnú hrianku, s lahodnou kombináciou húb a byliniek. Dôležitou zložkou je harmónia skaramelizovanej cibuľky a húb s kyslosťou balzamikového octu. Toto rýchle a jednoduché jedlo je výbornou voľbou k raňajkám alebo ako teplé a ľahké predjedlo. Zároveň ponúka rôzne možnosti kombinácie húb a môžete využiť napríklad aj kombinácie s lesnými hubami.

Na 4 porcie budeme potrebovať:

  • 250g čerstvých húb, ideálne šampiňóny a shitake
  • 2 jarné cibuľky
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 pl extra panenského olivového oleja
  • 1 pl balsamikového octu
  • čerstvo namleté čierne korenie
  • 2 stonky čerstvého/1 čl sušeného tymiánu
  • 1 pl čerstvého / 1 čl sušeného petržlenu vňate
  • soľ
  • chlieb

Postup prípravy:

  1. Na panvici rozpálime olivový olej a restujeme nadrobno nakrájanú cibuľku, až kým nezačne karamelizovať.
  2. Pridáme nadrobno pokrájaný cesnak a krátko restujeme, kým sa nerozvonia. Následne pridáme lístky tymiánu (stronky nie) a na plátky nakrájané huby. V tomto bode huby nesolíme, inak by pustili šťavu a miesto restovania by sme prešli k nežiadúcemu duseniu. Huby teda restujeme, až kým nestratia vodu a nezískajú zlatohnedú farbu.
  3. V tomto bode pridáme balsamikový ocot a dobre premiešame. Na záver dosolíme podľa potreby a štedro dochutíme čiernym korením.

Podávame ihneď po dokončení, na hrianke potretej cesnakom, a ozdobíme nakrájanou petržlenovou vňaťou.

Dobrú chuť!

Ak sa Vám recept páčil, zvážte prosim podporu našich aktivít.
[button color=“red“ size=“large“ align=“center“ link=“https://veganskehody.darujme.sk/787/“]PODPORIŤ[/button]

ZDIEĽAŤ